Ontslagvergoeding 2015 berekenen

Indien je als werknemer reeds lange tijd voor een bepaald bedrijf aan het werk bent is het nooit leuk om je ontslag te krijgen. Wanneer je, je ontslag hebt gekregen komt er meteen ook heel veel op je af. De belangrijkste vraag die je, je zult stellen is hoe het nu verder moet en dan hebben we het vooral over het financiële aspect. De zogenaamde ontslagvergoeding is een vergoeding die ontslagen werknemers moet helpen om enige periode financieel te kunnen overbruggen. Dat is vooral noodzakelijk voor mensen die bijvoorbeeld niet hebben kunnen sparen en / of die over een gezin beschikken. De ontslagvergoeding werd echter reeds verschillende malen aangepast waardoor het voor velen niet meteen duidelijk is hoe men deze nu kan berekenen. Ben je recent ontslagen en wil je er graag een beeld van hebben welke ontslagvergoeding je zal ontvangen? Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over je ontslagvergoeding 2015 berekenen.

Ontslagvergoeding 2015 berekenen online

Het berekenen van je ontslagvergoeding is tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer. Sterker nog, iedereen kan dit gewoon vanuit de huiskamer doen. In 2015 kun je je ontslagvergoeding online berekenen door gebruik te maken van de zogenaamde kantonrechtersformule. Deze berekening is gebaseerd op bepaalde specifieke informatie en zorgt er voor dat je reeds binnen enkele seconden kunt achterhalen op welke ontslagvergoeding je precies recht hebt. Het spreekt voor zich dat je om deze berekening uit te voeren steeds over bepaalde informatie moet beschikken. Denk daarbij aan de leeftijd van de voormalige werknemer, maar ook aan het aantal jaren dienst en het bruto maandinkomen waarover de persoon in kwestie heeft beschikt. In ieder geval, het berekenen van je ontslagvergoeding in 2015 via het internet is dus absoluut geen enkel probleem.

Waarom mijn ontslagvergoeding 2015 berekenen?

Het is voor iedere ontslagen werknemer steeds interessant om zijn of haar ontslagvergoeding 2015 te berekenen. Alleen op deze manier kan je namelijk te weten komen op welk bedrag je precies recht hebt. Dit is in het bijzonder belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld met vaste maandelijkse kosten zitten opgezadeld. Jammer genoeg heeft de bank er namelijk geen boodschap aan dat je net bent ontslagen. Door een duidelijk beeld te hebben van je ontslagvergoeding, eventueel in combinatie met de werkloosheidsuitkering die je zal ontvangen is het mogelijk om de stabiliteit van je financiële situatie niet in het gedrang te brengen. Je ontslagvergoeding berekenen in 2015 is dan ook iets wat we eigenlijk alleen maar aan alle ontslagen werknemers kunnen aanraden.